Om Keeshond och Pomeranian

Keeshonden och Pomeranian har många likheter och det som skiljer de mest är storleken. Sen upplever jag att Pomeranian kan vara något mer envis än vad en Keeshond är. 

Båda raserna älskar att vara med oavsett vad man ska hitta på. Skulle kort vilja säga att det är perfekta allroundhundar.
Båda är pigga och glada hundar som fungerar bra som rena sällskapshundar men som också kan tränas inom flera hundsporter. De älskar att vara tillags och är väldigt lättlärda hundar om du tränar de. Oftast också matglada hundar som gör det mesta för en liten godbit.

Eftersom båda raserna är ursprungligen larmhundar så har de väldigt lätt till skall. Men i och med hur lättlärda de är så ska det inte vara några problem om man vid tidig ålder jobbar med det. 

Det krävs en del pälsvård på båda raserna. Brukar rekommendera att man borstar igenom sin hund ordentligt en gång i veckan för att hålla pälsen i god form.


Mer information om raserna kan du läsa hos SKK  https://www.skk.se/sv/hundraser/keeshond /https://www.skk.se/hundraser/pomeranian/ och på https://keeshondringen.se