Om Keeshond och Pomeranian

Keeshonden och Pomeranian har många likheter men det som skiljer de mest är storleken. Jag upplever också Pomeranian något mer envis än vad Keeshonden är. 

Båda raserna älskar att vara med oavsett vad man hittar på. Skulle kort beskriva de som perfekta allroundhundar.
Det är pigga och glada hundraser som fungerar alldeles utmärkt som rena sällskapshundar men som även fungerar bra inom olika hundsporter. De älskar att vara tillags och är väldigt lättlärda hundar. Jag upplever de också som väldigt matglada hundar som gör det mesta för en liten godbit, vilket såklart underlättar när man vill lära de något.

Eftersom båda raserna är ursprungligen larmhundar så har de väldigt lätt till skall. Men i och med hur lättlärda de är så brukar det inte vara några problem att få ner skällandet om man vid tidig ålder börjar jobba på det. 

Det krävs en del pälsvård på båda raserna. Jag brukar rekommendera att man borstar igenom sin hund ordentligt en gång i veckan för att hålla pälsen i god form.


Mer information om raserna kan du läsa hos SKK  https://www.skk.se/sv/hundraser/keeshond /https://www.skk.se/hundraser/pomeranian/ och på https://keeshondringen.se